Mededelingen corona

Corona maatregelen Schietsportcentrum Stein 

Verandering per 1 juli met betrekking tot plannen van de schutters op de banen.

Algemeen: iedereen is op de hoogte van de corona maatregelen van het RIVM en wij hopen dan ook dat iedereen zich hieraan houd en rekening houd met een ander. Hebben we ziekteverschijnselen dan blijven we thuis en komen niet schieten. Ontsmetten en afstand houden is het nieuwe normaal. Hier gaan we dan ook met zijn allen voor en zullen ook anderen hierop aanspreken indien men zich niet aan de regels houd. Voor meer gedetailleerde info over maatregelen die verplicht zijn bekijk de pagina: www.rijksoverheid.nl/maatregelen covid19. Verder verzoeken wij jullie de hieronder bijgevoegde documenten door te nemen en daar waar deze voor jullie van toepassing zijn ook te hanteren.

  • Bij aankomst cq binnenkomst heel even de handen alvast ontsmetten in de gang. 
  • Verder staat er in de gang naar de 100 meter baan en naar de 25 meter banen nog een ontsmettingsunit die we iedere keer even moeten gebruiken. 
  • Verder uiteraard bij het naar het toilet gaan ook even opletten ivm afstand max. 1 persoon toegestaan en achteraf even ontsmetten. 
  • Verder bij binnenkomst zijn er looproutes aangegeven.

Alle 6 de schietpunten kunnen weer gebruikt worden op alle banen. Uiteraard houden we ons wel weer aan de rest van de regels en zullen we schutters moeten inplannen om heen en weer geloop van schutters te voorkomen. Gezamenlijk naar binnen en ook weer gezamenlijk de banen verlaten.

In de kantine: 

  • Ook hier houden we de juiste afstand van elkaar. 
  • We halen onze consumpties zelf aan de bar. Anja (beheer) geeft hiervoor de plek (kleine stukje bar bij de keuken) aan waar iedereen kan afhalen. 
  • Op de bar staan eventueel ook nog ontsmettingsmiddelen, spuitmiddelen en doekjes om achteraf tafels schoon te maken. 
  • Aan tafel zitten we met max 4 personen. Zijn we met meerdere personen per vereniging kunnen we misschien beter even op het terras gaan zitten, hier is meer mogelijk. Uiteraard met een correcte planning voor de leden kan men hier sturing in geven en staan niet onnodig schutters te wachten of kan men zelfs helemaal niet schieten. 
  • Bij het in- en uitgaan door de voordeur en binnendeur is het raadzaam om een mond masker te gebruiken omdat we mogelijk op korte afstand elkaar passeren.
  • Er mogen nu grotere groepen binnen tot 100 personen echter we moeten wel weer de 1,5 meter regel in acht houden. Dus het wordt voorlopig binnen en buiten zitten om dit voor elkaar te krijgen.

Buiten op het terras houden we ook hetzelfde aan.

Zijn we met veel leden dan wacht een grote groep buiten totdat ze kunnen schieten. We zullen zorgen dat er voldoende zitplaatsen her en der worden ingericht. Verder is de achteringang ook open en kunnen we omlopen. Eventueel op het achterterrein parkeren is ook mogelijk. We houden zoveel mogelijk afstand van elkaar. 

Wij vertrouwen er verder op dat een ieder de regels in acht neemt die dus door het RIVM zijn afgekondigd opdat we weer onze sport kunnen oppakken. 

Met vriendelijke groet, 

Bestuur en Beheer van het Schietsportcentrum Stein.