Over ons

Over ons

Geschiedenis

Schietvereniging Stein, opgericht in 1978, opende in 1983 een kleine schietbaan, hoofdzakelijk voor eigen gebruik, maar ook voor een klein aantal andere verenigingen.

In 1992 volgde de oprichting van Exploitatiestichting Schietsportcentrum Stein (ESS) die het eigendom en beheer van de banen ging verzorgen. Dit resulteerde in de aankoop van alle eigendommen.

In 1994 legde ESS de 100-meter baan aan. Twee jaar later werd het complex uitgebreid met een kantineaccommodatie en weer enkele jaren later volgde een uitbreiding met een extra 25-meter baan. Tegenwoordig maken zo’n 80 verenigingen gebruik van het comlex, afkomstig uit de gehele regio Limburg, België en Duitsland.

De accommodatie

Schietsportcentrum Stein beschikt over een 100-meter schietbaan en drie 25-meter schietbanen met automatische transportinstallaties. Het complex is geheel overdekt waardoor vrijwel alle activiteiten binnenshuis kunnen plaatsvinden. Er kan geschoten worden met diverse kalibers geweer en handvuurwapens.

Het centrum beschikt daarnaast over twee gezellige kantines en een groot overdekt buitenterras met buitenbar. Het complex is aangekleed met sfeervolle blokhutten voor het organiseren van western activiteiten. In geval van slecht weer kan uitgeweken worden naar onze tent van zes bij twaalf meter met stevige vlondervloer.

Tijdens western weekenden is overnachten op het aangrenzende weiland mogelijk. De faciliteiten zoals elektriciteit, water en toiletten zijn hiervoor aanwezig.

Het pand is zowel binnen als buiten beveiligd met toegangscontrole en camerabewaking om de veiligheid van schutters en bezoekers te waarborgen. Ons centrum is bovendien rolstoelvriendelijk ingericht met een mindervalidentoilet en een rolstoellift. Het gehele complex is in overleg beschikbaar voor activiteiten die in relatie kunnen worden gebracht met de schietsport. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Nieuws

Het geheim van Stein
Ons schietsport centrum is verschenen in het nieuwsblad van de KNSA. Om dit nieuwsblad te lezen, Klik hier

Fotoboek

  • Klik hier om ons fotoboek te bekijken over het Doelen schieten.
  • Klik hier voor een impressie van onze western weekenden.